Нови камион за ЈКП “Водовод“ Црвенка

0

Од данас је Јавно комунално предузеће „Водовод“ у Црвенки богатије за нову радну машину. Наиме, данас је у ово предузеће стигао нови камион за одношење смећа, а о његовом значају како за само предузеће тако и за грађане Црвенке нешто више рекао је директор „Водовода“ Миљан Драшковић.

-Данас је за нас велики дан, јер нам је коначно стигао камион којег смо дуго чекали. Кажем коначно из разлога што је требало да се испоштује временска процедура око оглашавања јавне набавке, избора најповољнијег понуђача и напокон да се испоштује и рок испоруке једног оваквог возила. Заменили смо стари камион који нас је служио 18 година. Неопходно је било да заменимо стари камион, јер су трошкови резервних делова и честих поправки били велико оптерећење за наше финансије. Стари камион неће бити продат као секундарна сировина, већ ће бити ремонтован и гаражиран и стајаће на располагању сваком нашем општинском предузећу да може да ускочи као испомоћ. Када смо одлучивали какав камион набавити водили смо се квалитетом и средствима којима можемо да испоштујемо тај квалитет. Одлучили смо се за камион марке МАН, немачког произвођача, а у свету транспорта добро се зна колико је то име звучно. Камион је купљен од београдског „Ватроспрема“ фирме која је реномирани произвођач надоградња за комунална и ватрогасна предузећа. Надоградња је најбитнија за смећарски камион. То је простор где се смеће лагерује, пресује и транспортује до депоније. Јако је битан и систем за подизање малих контејнера од 1,1 кубни метар као и канта за смеће. Сада ћемо моћи и брже и боље да обавимо делатност одношења смећа. Надам се да грађани Црвенке примећују да „Водовод“ улаже, развија се и напредује, па зато апелујем на њих да редовно измирују рачуне за пружене комуналне услуге како би и убудуће могли да им пружамо што квалитетнију и бољу услугу. Купили смо камион смећар, следећа инвестиција може да буде ископ једног бунара или шта већ одредимо да нам буде приоритет – рекао је директор „Водовода“ Миљан Драшковић.

Опремање комуналних предузећа како би се побољшао квалитет услуга које пружају грађанима је један од приоритета у раду локалне самоуправе, каже председник општине Кула Дамјан Миљанић који је присуствовао доласку новог камиона за одношење смећа у црвеначки „Водовод“.

-Квалитетна услуга је основни циљ у функционисању свих општинских служби, па тако и комуналних предузећа, а један од предуслова да тако и буде је, уз стручан и обучен кадар, свакако и њихова опремљеност. Ево, данас у Црвенки, после дуго година једна озбиљна инвестиција – ново комунално возило. Ове године ће бити још таквих новитета у нашим комуналним предузећима јер је то договор комуналних предузећа и Општине која је њихов оснивач. И до сада услуга коју су комунална предузећа на нивоу целе општине била је квалитетна, а ово ће само побољшати тај квалитет, а и послови које комунална предузећа уговарају са општином представљају озбиљан приход у њиховом пословању и омогућавају њихов нормалан развој. Тренд и оно што је опредељење Општине је да што више послова које комунална предузећа могу да обаве локална самоуправа са њима и уговара, а не да тражи на тржишту, те да на тај начин комунална предузећа остварују додатни приход и развијају своју делатност – рекао је председник општине Кула Дамјан Миљанић.

Поделите

Коментари су затворени.