На иницијативу грађана саниран пружни прелаз код теретног улаза у црвеначку Шећерану

0

На иницијативу грађана и Месне заједнице Црвенка данас су ЈКП „Водовод“ и Фабрика шећера „Црвенка“ санирали, односно, бетонирали пружни прелаз код теретног улаза у Шећерану и тако грађанима који живе у овом делу Колоније Шећеране обезбедили безбеднији прелаз преко пруге.

-У Црвенки постоји лепа сарадња између приватних и јавних предузећа. И овога пута, као и много пута до сада, су ЈКП „Водовод“ и Фабрика шећера „Црвенка“ показали да за добробит грађана увек могу да нађу заједнички језик и изађу у сусрет њиховим захтевима и потребама. Тренутно радимо прилагођавање пружног прелаза у виду мини реконструкције којом ћемо обезбедити старим и немоћним људима у инвалидским колицима да безбедно пређу пругу. Прелаз се ради на иницијативу грађана али су све неопходне дозволе и одобрења за поменуте радове обебедиле Железнице Србије, рекао је директор ЈКП „Водовод“ Миљан Драшковић и додао да у овом малом насељу које Црвенчани зову „друга капија Шећеране“ живи четрдесет пет људи од тога њих тридесеторо су чланови Удружења за дечију и церебралну парализу „Средња Бачка“ Кула. Битно је напоменути да у овом насељу живи и Гинисов рекордер Небојша Каралић, који је три пута обарао сопствени рекорд, рекао је Драшковић.

Директор Драшковић је такође, рекао да ће ЈКП „Водовод“ и Шећерана изаћи у сусрет свакој иницијативи грађана, која је оправдана и уколико буде потребе на овом пружном прелазу код саме шећеранске капије ће бити постављена и одговарајућа сигнализација.

Поделите

Коментари су затворени.